Ιατρεία

Δημιουργώντας λαμπερά χαμόγελα από το 1992

Η Σύγχρονη Ορθοδοντική περιλαμβάνει δύο ορθοδοντικά ιατρεία.

Το πρώτο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση:

Μητροπόλεως 53
54623 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310-482077
Κινητό: 698158005

Επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου είναι ο κ. Μόσχος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Ορθοδοντικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το δεύτερο βρίσκεται στην Καλαμαριά στη διεύθυνση:

Αιγαίου 41
55133 Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2310-482077
Κινητό: 698158006

Επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου είναι η κα. Δέσποινα Γιαννουλίδου που έχει μετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο Krems της Αυστρίας και έχει λάβει από το ίδιο Πανεπιστήμιο τον τίτλο Μάστερ στην Ορθοδοντική.

Μόσχος Παπαδόπουλος

Καθηγητής Ορθοδοντικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μόσχος Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Πρόεδρος της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών Ορθοδοντικών και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και είναι τέλος ενεργό μέλος σε 9 ελληνικές και 6 ξένες επιστημονικές εταιρείες.

Έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το “Joseph E. Johnson Clinical Award” και το “Turpin Award for Evidence-Based Research” από την American Association of Orthodontists (AAO) και το “Regional Award of Merit” από την World Federation of Orthodontists (WFO).

Έχει συγγράψει 3 βιβλία, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 215 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 390 ανακοινώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό του βιογραφικό.

Δέσποινα Γιαννουλίδου

Master στην Ορθοδοντική, Πανεπιστήμιο Krems, Αυστρία

Η κα. Δέσποινα Γιαννουλίδου-Παπαδοπούλου είναι οδοντίατρος και έχει τον τίτλο Master of Science στην Ορθοδοντική. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2005 έως και το 2007 παρακολούθησε επιτυχώς το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ορθοδοντική του Πανεπιστημίου Krems στην Αυστρία και έλαβε τον τίτλο MSc in Orthodontics για τη διπλωματική της διατριβή “Θεραπεία ελλειπόντων άνω προσθίων δοντιών με τη μέθοδο της αυτογενούς οδοντικής μεταμόσχευσης”.

Η κ. Δέσποινα Γιαννουλίδου-Παπαδοπούλου είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (European Orthodontic Society, EOS).

Mετά τη λήψη του πτυχίου της οδοντιατρικής και μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια ορθοδοντικού περιεχομένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βραβεία

 1. “Tsoukanelis Award” for outstanding work from the Aristotle University of Thessaloniki. October 7, 1993.
 2. “Annual Scientific Award” from the Association of German Plastic Surgeons for the year 2004, Düsseldorf, Germany, 24.09.2004.
 3. “Joseph E. Johnson Clinical Award” from the American Association of Orthodontists for the year 2009.
 4. “2013 David L. Turpin Award for Evidence-Based Research” from the American Association of Orthodontists.
 5. “2013 Align Research Award” from Align Technology, Inc.
 6. “Ioannis Margelos Research Scholarship” from the Hellenic Society of Endodontics for the year 2013.
 7. “Best Poster Presentation Award” from the Greek Orthodontic Society and the Orthodontic Society of Northern Greece, Thessaloniki, Greece, 07-08.12.2013.
 8. “Best Publication Award 2015” from the Orthodontic Society of Northern Greece, Thessaloniki, Greece, 2015.
 9. “Award of Excellence in Teaching on International Level” from the Aristotle University of Thessaloniki, Greece, 2018.
 10. “Award of International Recognition and Influence” from the Aristotle University of Thessaloniki, Greece, 2018.
 11. “Regional Award of Merit” from World Federation of Orthodontists (WFO), November, 2018.

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Καλαμαριάς