Ιατρεία

Δημιουργώντας λαμπερά χαμόγελα από το 1992

Η Σύγχρονη Ορθοδοντική λειτουργεί δύο ορθοδοντικά ιατρεία.

Το πρώτο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση:

Μητροπόλεως 53
54623 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο:2310-261114
Κινητό-Viber-WhatsApp: 698 158 0005
orthodontiki.thessalonikis@gmail.com

Επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου είναι ο κ. Μόσχος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Ορθοδοντικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το δεύτερο βρίσκεται στην Καλαμαριά στη διεύθυνση:

Αιγαίου 41
55133 Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2310-482077
Κινητό-Viber-WhatsApp: 698 158 0006
orthodontiki.kalamarias@gmail.com

Επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου είναι η κα. Δέσποινα Γιαννουλίδου που έχει μετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο Krems της Αυστρίας και έχει λάβει από το ίδιο Πανεπιστήμιο τον τίτλο Μάστερ στην Ορθοδοντική.

Μόσχος Παπαδόπουλος

Καθηγητής Ορθοδοντικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μόσχος Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής και Διευθυντής στο Εργαστήριο Ορθοδοντικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία και στα Πανεπιστήμια της Messina και της Νάπολης στην Ιταλία. Υπήρξε ιδρυτής και διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών Ορθοδοντικών, και Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.Είναι επίσης Επίτιμος Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού “Ελληνική Ορθοδοντική Επιθεώρηση” και διετέλεσε Βοηθός Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού “World Journal of Orthodontics” και Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού “Στόμα”. Επίσης διετέλεσε ή διατελεί Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής σε 19 και κριτής σε 47 ορθοδοντικά, οδοντιατρικά και ιατρικά επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος σε περισσότερες από 22 ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες και επαγγελματικές οργανώσεις.

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει λάβει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων την τιμητική διάκριση “Έπαθλο Αποβλέποντος εις την Προώθησιν της Ελληνικής Ορθοδοντικής” από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το “Ετήσιο Επιστημονικό Βραβείο” από την Εταιρεία Γερμανών Πλαστικών Χειρουργών, το “Joseph E. Johnson Clinical Award” και το “David L. Turpin Award for Evidence-Based Research” από την Αμερικανική Εταιρεία Ορθοδοντικών, το “Align Research Award” από την εταιρεία Align, το βραβείο “Ιωάννης Μαργέλος” από την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία, το “Βραβείο Καλύτερης Επιτραπέζιας Παρουσίασης” από την Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το “Βραβείο Καλύτερης Δημοσίευσης ” από την Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το “Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία σε Διεθνές Επίπεδο” (δύο φορές) το “Βραβείο Διεθνούς Αναγνώρισης και Επιρροής” (τρεις φορές) και τον “Έπαινο Συνεισφοράς στη Ξενόγλωσση Διδασκαλία” από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το “Regional Award of Merit”από την World Federation of Orthodontists και το “Special Achievement Award” από τη Βαλκανική Εταιρεία Ειδικών Ορθοδοντικών.

Τα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της “ορθοδοντικής θεραπείας σε ασθενείς χωρίς συνεργασία”, της “χρήσης των μίνι-εμφυτευμάτων στην ορθοδοντική” και της “ορθοδοντικής βασισμένης στην τεκμηρίωση”.

Το συγγραφικό έργο του κ. Μ. Α. Παπαδόπουλου είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τα βιβλία “Orthodontic treatment for the Class II non-compliant patient: Current principles and techniques”, “Skeletal anchorage in orthodontic treatment of Class II malocclusion”, και “Χειλεο-γναθο-υπερωιοσχιστίες: Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετωπιση”, περισσότερα από 215 επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς  και κεφάλαια βιβλίων. Τέλος ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 390 διαλέξεις, σεμινάρια και ανακοινώσεις σε όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό του βιογραφικό.

Δέσποινα Γιαννουλίδου

Master στην Ορθοδοντική, Πανεπιστήμιο Krems, Αυστρία

Η κα. Δέσποινα Γιαννουλίδου-Παπαδοπούλου είναι οδοντίατρος και έχει τον τίτλο Master of Science στην Ορθοδοντική. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2005 έως και το 2007 παρακολούθησε επιτυχώς το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ορθοδοντική του Πανεπιστημίου Krems στην Αυστρία και έλαβε τον τίτλο MSc in Orthodontics για τη διπλωματική της διατριβή “Θεραπεία ελλειπόντων άνω προσθίων δοντιών με τη μέθοδο της αυτογενούς οδοντικής μεταμόσχευσης”.

Η κ. Δέσποινα Γιαννουλίδου-Παπαδοπούλου είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (European Orthodontic Society, EOS).

Mετά τη λήψη του πτυχίου της οδοντιατρικής και μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια ορθοδοντικού περιεχομένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ομάδα μας

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Καλαμαριάς