Υπηρεσίες

Στα ιατρεία μας παρέχονται αποκλειστικά ορθοδοντικές υπηρεσίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Φροντίζουμε όλοι οι νέοι μας ασθενείς να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ασφαλείς και ότι όλες οι επιθυμίες τους λαμβάνονται υπ’ όψιν.
Κατά την πρώτη σας επίσκεψη θα σας εξετάσουμε κλινικά και θα πάρουμε το οδοντιατρικό και ιατρικό ιστορικό σας. Για τη αρχική διάγνωση θα εξετάσουμε τα δόντια, το πρόσωπο και το χαμόγελό σας, και εφ’ όσον χρειασθεί θα σας πάρουμε φωτογραφίες και πιθανώς και ακτινογραφίες. Κατόπιν, είτε στο ίδιο είτε σε επόμενο ραντεβού θα εξηγήσουμε όλα τα θέματα σχετικά με το πρόβλημά σας και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο και προγραμματίστε την επίσκεψή σας

Προληπτική Ορθοδοντική

Η προληπτική ορθοδοντική είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και πραγματοποιείται συνήθως με κινητά ορθοδοντικά μηχανήματα (μασελάκια).

Έχει σκοπό την πρόληψη των ορθοδοντικών ανωμαλιών.

Κατασταλτική Ορθοδοντική θεραπεία

Η κατασταλτική ορθοδοντική θεραπεία είναι κατάλληλη για εφήβους ηλικίας 12-15 ετών και νεαρούς ενήλικες 15-20 ετών και πραγματοποιείται συνήθως με ακίνητες ορθοδοντικές συσκευές (μεταλλικά ή διαφανή σιδεράκια).

Ορθοπεδική-λειτουργική θεραπεία

Η ορθοπεδική ή αλλιώς λειτουργική ορθοδοντική θεραπεία είναι κατάλληλη για παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβική ηλικίας 9-12 ετών και πραγματοποιείται με κινητά ορθοδοντικά μηχανήματα (μασελάκια) ή ακίνητες λειτουργικές ορθοδοντικές συσκευές.

Έχει σκοπό την καθοδήγηση της αύξησης και διάπλασης του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος των παιδιών και την διόρθωση των σκελετικών ανωμαλιών του προσώπου με συντηρητικά μέσα.

Ορθοδοντική Θεραπεία Ενηλίκων

Η ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 20 ετών, τα οποία συνήθως παρουσιάζουν παράλληλα και περιοδοντικά, προσθετικά ή άλλα οδοντιατρικά προβλήματα.

Πραγματοποιείται κατά το πλείστον με ακίνητες ορθοδοντικές συσκευές (μεταλλικά ή διαφανή σιδεράκια).

Ορθοδοντική θεραπεία με χρήση μίνι-εμφυτευμάτων

Σε πολλές περιπτώσεις για την ορθοδοντική θεραπεία σε νεαρούς και ενήλικες ασθενείς είναι απαραίτητη η χρήση ορθοδοντικών μίνι-εμφυτευμάτων, τα έχουν σκοπό να ενισχύσουν τη στήριξη των ορθοδοντικών δυνάμεων ώστε να επιτευχθούν με επιτυχία οι επιδιωκόμενες ορθοδοντικές μετακινήσεις.

Διαφανείς νάρθηκες Invisalign®

Στις περιπτώσεις όπου οι νεαροί ή οι ενήλικες ασθενείς δεν επιθυμούν την οποιαδήποτε αισθητική επιβάρυνση και όσο το δυνατόν λιγότερη δυσφορία κατά τη μάσηση, την κατάποση και την ομιλία, μπορούν να επιλέξουν να θεραπευτούν ορθοδοντικά με χρήση αόρατων συσκευών (διαφανείς νάρθηκες ή “αόρατα σιδεράκια”) της τεχνικής Invisalign®.

  • Ίσια δόντια και όμορφο χαμόγελο

  • Βελτιωμένη άνεση σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια

  • Φυσική εμφάνιση δοντιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας

  • Πιο άνετη διατροφή

  • Πιο εύκολη τήρηση της στοματικής υγιεινής

Γλωσσική Ορθοδοντική

Όταν οι νεαροί ή οι ενήλικες ασθενείς δεν επιθυμούν την οποιαδήποτε αισθητική επιβάρυνση αλλά δεν έχουν πρόβλημα με την πιθανή δυσφορία κατά τη μάσηση, την κατάποση και την ομιλία, μπορούν να επιλέξουν να θεραπευτούν ορθοδοντικά με ακίνητες συσκευές τοποθετημένες γλωσσικά (γλωσσικά σιδεράκια).

Εξειδικευμένες ορθοδοντικές θεραπείες

Στα ιατρεία μας παρέχονται ορθοδοντικές θεραπείες σε άτομα που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως:

  • με χειλεο-γναθο-υπερωιο-σχιστίες,
  • με κρανιοπροσωπικά σύνδρομα ή διάφορες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες,
  • με προβλήματα κροταφογναθικής δυσλειτουργίας,
  • με αποφρακτική άπνοια ύπνου ή
  • με έντονα σκελετικά προβλήματα που η αντιμετώπισή τους απαιτεί τον συνδυασμό ορθοδοντικής και ορθογναθικής χειρουργικής.

Θεραπευμένοι ασθενείς μας

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα από ασθενείς που έχουν θεραπευθεί στα ιατρεία μας.