Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της Επίσημης Τελετής Έναρξης του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ορθοδοντικής Εταιρείας της
Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Makedonia Palace όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου έτους από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (World Federation of Orthodontists (WFO), πραγματοποιήθηκε με μια συγκινητική εκδήλωση μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα η απονομή του βραβείου “Regional Award of Merit” στον Καθηγητή Ορθοδοντικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μόσχο Α. Παπαδόπουλο.

Το βραβείο “Regional Award of Merit” απονέμεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών σε εκείνα τα μέλη της τα οποία έχουν διακριθεί και αποδεδειγμένα έχουν συμβάλλει σημαντικά στην Ορθοδοντική σε διεθνές επίπεδο, είτε μέσω ακαδημαϊκών, ερευνητικών, διοικητικών, κλινικών ή οργανωμένων ορθοδοντικών δραστηριοτήτων.

Τον τιμώμενο προλόγισε ο Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών κ. Παναγιώτης Σκουλαρίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το ακαδημαϊκό ήθος και τις επιστημονικές δραστηριότητες του Καθηγητή κ. Μ. Α. Παπαδόπουλου. Κατόπιν ακολούθησε η προβολή μιας σύντομης παρουσίασης με πλήθος φωτογραφιών από την επιστημονική διαδρομή του κ. Παπαδόπουλου. Μετά το πέρας αυτής της παρουσίασης έλαβε χώρα η απονομή του βραβείου από τον κ. Παναγιώτη Σκουλαρίκη και τον Καθηγητή Ορθοδοντικής του Saint Joseph University της Βυρρητού κ. Joseph Bouserhal, επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Δαρδαβέσης, Καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και Πανεπιστημίων του εξωτερικού και πολλοί Έλληνες και ξένοι συνάδελφοι ορθοδοντικοί.

Αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου “Regional Award of Merit”, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το βραβείο αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπό του αλλα αντανακλά και στην Ελλάδα και την ελληνική ορθοδοντική κοινότητα, αλλά και στο Εργατήριο Ορθοδοντικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του οποίου έχει την τιμή να διευθύνει και ευχαρίστησε τους συναδέλφους καθηγητές, τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους φοιτητές του με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ιδιαίτερα την οικογένειά του για την κατανόηση και τη διαρκή, ακατάπαυστη και χωρίς απαιτήσεις συμπαράστασή τους, χωρίς την οποία τίποτε από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν.